Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Συνέντευξη τύπου του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου για την νέα Τοπικη Συλογική Σύμβαση Εργασίας



 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με την παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββα Χατζησάββα. Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε αναλυτικά η Σύμβαση που έχει υπογράψει το Σωματείο με την Ένωση Ξενοδόχων για τα επόμενα τρία χρόνια και δόθηκαν απαντήσεις σε όσους συκοφαντούν το Σωματείο και την δράση του.



   Με τη υπογραφή της σύμβασης οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία κατοχυρώνουν όλες τις θεσμικές κατακτήσεις τους όπως Επαναπρόσληψη, Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα, Αδεία και Επίδομα Αδείας, ενώ προβλέπεται  και σταδιακή αύξηση εντός τις περιόδου ισχύος της σύμβασης (τριετία) των αμοιβών των εργαζομένων συνολικά του ποσοστού 2%. 
  Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων θα συνεχίσει να υπερασπίζετε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους. Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου να εξασφαλίσει το καλύτερό δυνατό για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία κατηγορείτε για λάθος κινήσεις. Απαντώντας λοιπόν λένε, ότι σε απόντες από δράσεις του Σωματείου, οι όποιο συγκεκριμένα όχι μονό διοργανώνουν πάντα ξεχωριστές δράσεις αλλά λασπολογούν, συκοφαντούν και υπονομεύουν τη δράση του, δεν θα απολογηθούν, την απάντηση θα την πάρουν από τους εργαζόμενους. Μόνο σε αυτούς θα απολογηθεί το Σωματείο εάν χρειαστεί αφού οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί τους εξέλεξαν. Η πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου απλά αρνείται να πιστέψει ότι το σωματείο κρίνεται για την δράση του και την αξία της σύμβασης που υπέγραψε, από άτομα  που δεν έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα ούτε μια σύμβαση εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου