Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Έλεγχους σε ξενοδοχεία πραγματοποιεί το Σωματείο με την Επιθεώρηση εργασίας

  Αιφνιδιαστικούς Ελέγχους ξεκίνησαν από την Πέμπτη 27/03/2014 μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου μαζί με μέλη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε διάφορα ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται στην πόλη του νησιού με σκοπό την αποτροπή της ανασφάλιστης εργασίας. Η πρώτη ημέρα των ελέγχων ήθελε τους ανασφάλιστους υπαλλήλους σε υψηλά επίπεδα, αφού συγκεκριμένα σε τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκε αρκετά μεγάλος αριθμός προσωπικού, που εργαζόταν για τον καθαρισμό – προετοιμασία των ξενοδοχείων ενόψει έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, χωρίς ασφάλιση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η επιβολή τσουχτερών προστίμων στους ξενοδόχους. 


Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν τα απρόοπτα, αφού εκπρόσωποί και συγκεκριμένα διευθυντής ξενοδοχείου μαζί με εργαζόμενους εμφανίστηκαν στα γραφεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και ζητούσαν το λόγο από τον πρόεδρο Σταμούλη Αθανάσιο για τους απανωτούς ελέγχους που διενεργούνται τις τελευταίες ημέρες από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αρχικά ο πρόεδρος ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους αλλά έπειτα από σπρώξιμο μετατράπηκε σε σωματική.  Από πληροφορίες φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι εργοδότες φέρονται να πίεζαν τους εργαζομένους τους ώστε να πραγματοποιήσουν κατάληψη στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη Ρόδο με σκοπό να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων που εργάζονται.
  Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τη συνδρομή της Επιθεώρησης Εργασίας και του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφαλίσεων. Το πρόστιμο στον κάθε εργοδότη που απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό για τον κάθε εργαζόμενο διαμορφώνεται στις 10.500 ευρώ, γι' αυτό καλό θα ήταν οι εργοδότες συμμορφωθούν και να ασφαλίζουν το προσωπικό του. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης, δηλωσε σε εφημεριδα δεν τον τρομάζουν οι επιθέσεις των εργοδοτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου