Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Αποκατάσταση αληθείας. Δημοσίευμα του Βουλευτή Υψηλάντη Β. περί σωτήριας του επιδόματος ανεργίας των Ξεν/λων, από τον ίδιο

Έξω από το υπουργείο Εργασίας  μέλη της Διοίκησης Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου
και του ΕΚΡ στην διάρκεια κινητοποίησης  για την τροποποίηση του Ν. 3986/11.
Όπως όλοι γνωρίζεται το περσινό καλοκαίρι το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου πραγματοποίησε συνεχείς ενέργειες με σκοπό την τροποποίηση  του Ν. 3986/11, που τύχαινε πολλοί Βουλευτές να μην γνωρίζουν και θα οδηγούσε σε συντριπτική απώλεια του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων. 
Μέτα λοιπόν από τα περσινά γεγονότα όπου το Σωματείο είχε αναφερθεί επανειλημμένα στην άγνοια των Βουλευτών Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε τους εποχιακά εργαζόμενους, θεωρούμε αδιανόητη την εν λόγο δημοσίευση του Βουλευτή Κ. Υψηλάντη.  Η τροποποίηση του νομού επιτεύχθηκε με μερική νίκη ύστερα από παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Σωματείο μας, το ΕΚΡ της Ομοσπονδίας αλλά και άλλων Σωματείων ανά την Ελλάδα ενώ δυναμικές ήταν και οι παρεμβάσεις των Βουλευτών Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα, Δημήτρη Γάκη, Μίκας Ιατρίδη,  του Πολιτευτή της ΝΔ Γιάννη Παππά, του Πολιτευτή Σαράντου Μπακρισιώρα, του Βουλευτή Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κριτσωτάκη και άλλων Βουλευτών.  
Ας μην παρουσιάζεται λοιπόν τώρα ο Κ. Υψηλάντης ως σωτήρας  των εργαζομένων και να παρουσιάζει την τροποποίηση του νομού περί περικοπής επιδόματος ανεργίας ως δικό του φετινό επίτευγμα ενώ είχε ήδη κατοχυρωθεί από πέρυσι. Επιτυχία πλέον για αυτόν θα θεωρηθεί μόνο αν καταφέρει την τροποποίηση για άλλη μια φορά του Ν. 3986/11 και την επαναφορά του στο αρχικό στάδιο, με τους εργαζόμενους να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για πέντε, έξη και επτά μήνες. Ας πάψει πια ο εν λόγω Βουλευτής να ψαρεύει ψηφοφόρους σε ρηχά νερά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου