Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στον Περιφερειάρχη βρέθηκαν μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου και του ΕΚΡ για την υπόθεση του Doreta

Η περιπέτεια των εργαζομένων του ξενοδοχείου Doreta δεν έχει τέλος αφού για δωδεκάτη
συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν να αγωνίζονται. Το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου δεν έχει σταματήσει να βρίσκεται στο πλάι τους δίνοντας το παρόν καθημερινά. Σήμερα μέλη του Σωματείου επισκέφτηκαν μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ κ. Χατζησάββα Σάββα και τον Ταμία του ΕΚΡ κ. Εγγλέζο Παναγιώτη, τόσο  την διεύθυνση του ξενοδοχείου Doreta, δηλώνοντας ότι η κατάσταση των εργαζομένων έχει φτάσει στο απροχώρητο και ότι θα προβούν σε νέες κινητοποιήσεις, όσο και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο Γεώργιο.

Ο κ. Χατζημάρκος από μεριάς του επικοινωνώντας με την εργοδότρια εταιρία η οποία δήλωσε ότι το ΙΚΑ έχει δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί χρήματα και να πληρώσει τους εργαζόμενους της εταιρίας. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι απαιτούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εδώ και τώρα τα οποία ξεπερνούν τους τρεις μισθούς.

Τέλος, η εργοδότρια εταιρία έχει δεσμευτεί στην επιθεώρηση εργασίας ότι θα  εξοφλήσει τους εργαζόμενους έως τις 15/10/2014. Στην περίπτωση που δεν εξοφληθούν έως την καταλυτική ημερομηνία οι εργαζόμενοι θα προβούν σε διαταγή πληρωμής με τον νομικό σύμβουλο του Σωματείου, οπότε από τις 16/10/2014 θα αρχίσουν οι κατασχέσεις στο εν λόγο ξενοδοχείο. Δεν
απειλούμε για κανένα λόγο την εργοδότρια εταιρία, απλώς τα περιθώρια στενεύουν αφού ο μόνος πόρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι ο μισθός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου