Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μαθητές, το αιώνιο πρόβλημα

Για άλλη μια χρονιά  ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων έρχεται αντιμέτωπος με το ζήτημα των
δήθεν μαθητών στα ξενοδοχεία. Ενώ οι σχολές μαθητείας δεν έχουν καλά καλά κλείσει, οι μαθητές εισχωρούν στην Ελλάδα και την Ρόδο (φυσικά) κατά χιλιάδες. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι ότι οι δήθεν μαθητές, με τρομερά χαμηλούς μισθούς, καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία της Ρόδου αφήνοντας, εν καιρό κρίσης, αντίστοιχα χιλιάδες ντόπιους χωρίς εισόδημα.
 

  Με αφορμή αυτό το θέμα αλλά και όλων των υπολοίπων προβλημάτων που απασχολούν εδώ και καιρό τον κλάδο μας, (η μη καταβολή μισθών, η μη τήρηση της συλλογικής σύμβασης, η ανασφάλιστη εργασία κ.α) το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θα ταξιδέψει εντός των επομένων ημερών στην Αθήνα ώστε να συναντήσει και να συζητήσει τα παραπάνω θέματα με τον Νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ Αθηνών κ. Καψάλη. Στην συνάντηση πέρα από την παρουσίαση των προβλημάτων του κλάδου μας σκοπεύει να ζητήσει την αποστολή κλιμακίου ειδικών επιθεωρητών στο νησί μας ώστε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τόσο για την διαπίστωση της νομιμότητας ή μη  των μαθητών που απασχολούνται στα ξενοδοχεία όσο και για την εξάλειψη της ανασφάλιστης εργασίας , τη μη τήρηση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης κ. α.
 
   Το Σωματείο ελπίζει ότι η συνάντηση με τον κ. Καψάλη θα επιφέρει καρπούς και επιφυλάσσετε ότι όσο μένουν τα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο θα κάνει την κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλυθούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου