Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Νέο Κούρεμα του ΕΦΑΠΑΞ στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα

Μετά και το τελευταίο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου  Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) με θέμα την αναπροσαρμογή των απονεμόμενων εφάπαξ των Τομέων, οι εισφορές διαφοροποιούνται από το 4% επί των αποδοχών των ασφαλισμένων με τον Τομέα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που συναπτόταν ήδη στο 4% να εξαίρεται και ορίζετε αναπλήρωση από τον νόμο στο 60% και χωρίς να υπολογίζεται ο 13ος και 14ος μισθός.

Εμείς, ως εκπρόσωποι των ασφαλισμένων, δηλώνουμε ότι δεν κατανοούμε τον λόγο που κλήθηκε με αυτό τον αιφνιδιαστικό τρόπο αυτή η έκτακτη συνεδρίαση του ΤΑΠΙΤ με το συγκεκριμένο θέμα ημερησίας διάταξης,  αφού δεν προκύπτουν από τον νόμο και την εγκύκλιο πιέστηκες προθεσμίες προσαρμογής. Μας προκαλεί ακόμα εντύπωση η επιλογή του Υπουργείου Εργασίας να αναθέσει στα Διοικητικά συμβούλια των φορέων να αναπροσαρμόσουν-περικόψουν τις παροχές εφάπαξ των εργαζομένων ανάλογα με τις εισφορές τους, με σκοπό προφανώς να επιβαρύνουν οι ευθύνες τους φορείς και όχι τους κυβερνώντες.
      Ως εκπρόσωποι των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΤ δηλώνουμε ότι, όσο δεν αναλογίζεστε ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε χωρίς την παραμικρή διαβούλευση και περιέκοψε αδικαιολόγητα τις εφάπαξ παροχές των εργαζομένων, δεν χωρεί συζήτηση αυτού του θέματος και ότι θα προβούμε σε κάθε δικαστική ενεργεία ώστε αυτή η ενοποίηση να κριθεί άκυρη και αντισυνταγματική. 

   Τέλος, καλούμε τους τρείς βουλευτές Δωδεκανήσου, Γάκη Δημήτριο, Σαντορινιό Νεκτάριο και Καματερό Ηλία να πάρουν έστω για πρώτη φορά μια θέση υπέρ των εργαζομένων και να  αφήσουν στην άκρη την καρεκλά της εξουσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου