Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για το ΕΦΑΠΑΞ

Δυναμική και μαζική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ο αποκλεισμός  του Υπουργείου
Εργασίας που οργανώθηκε από την Ομοσπονδία του κλάδου μας (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) για την 12η Οκτωβρίου. Σκοπός του συλλαλητηρίου φυσικά, οι τελευταίες τραγικές εξελίξεις στο θέμα του ΕΦΑΠΑΞ, αφού όχι μόνο περικόπτουν για άλλη μια φορά την περιουσία των αποθεματικών και των εισφορών μας στο ταμείο του ΤΑΠΙΠ, άλλα καταργούν και την χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ  κατά την 20ετία.

   

Εργαζόμενοι από διαφορά Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων ανά την Ελλάδα κατέκλυσαν το Υπουργείο εργασίας με το Σωματείο μας φυσικά να δίνει την δική του μάχη με τους, Πρόεδρο Σταμούλη Αθανάσιο και Αντιπρόεδρο Ψαρομπά  Αναστάσιο να είναι παρόν ενώ δεν έλλειπε από το πλάι τους  και ο Πρόεδρος του ΕΚΡ Χατζησάββας Σάββας που πάντα στηρίζει τους αγώνες μας.
    Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρο μας Σταμούλης Αθανάσιος μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ κ. Χατζησάββας κατά την παρουσία τους στην Αθήνα  συναντήθηκαν και κατ’ ιδίαν με τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο. Στην συνάντηση συζήτησαν αναλυτικά για τις αλλαγές που επέφερε ο νέος Ν. 4387/2016 στην περιουσία των αποθεματικών του ΤΑΠΙΤ  και τονίσαμε:
1.     Το συνολικό και εξαιρετικά υψηλό ποσοστό μείωσης των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ (αφού το ταμείο του ΤΑΠΙΤ ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το κράτος). Το πόσο του ΕΦΑΠΑΞ κουτσουρεύτηκε αρχικά το 2012 σε ποσοστό 29,77% και τώρα με τον νέο νόμο μειώνεται επιπλέον περίπου κατά 20%.
2.     Ότι η νομοθέτηση του Ν. 4387/2016 έγινε χωρίς να προηγηθούν οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες άλλα και χωρίς να διασφαλίσουν την οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια για την  για το ζήτημα του ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και
3.     Την απαράδεκτη κατάργηση της χορήγησής του ΕΦΑΠΑΞ κατά την συμπλήρωσης 20ετούς εργασίας. Την παροχή αυτών των χρημάτων  προσδοκούσαν οι εργαζόμενοι, αφού όλα αυτά τα χρόνια τους παρακρατούνται τεραστία ποσά, ως εισφορές προς το ταμείο του ΤΑΠΙΤ και αποτελούν τον κόπο μιας ζωής γι’ αυτούς.
 
   Ο Υφυπουργός ευτυχώς για εμάς αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, δεσμεύθηκε ότι θα αποδοθούν άμεσα τα ΕΦΑΠΑΞ περίπου 4.000 ξεν/λων που εκκρεμούν, πριν την ψήφιση του Ν. 4387/2016 και ευχόμαστε η υπόσχεση του να επανεξετάσει το ζήτημα της χορήγησης του εφάπαξ στην 20ετία να επιφέρει τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα.
    Το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων παραμένει αγωνιστικά στις επάλξεις του κλάδου όποτε και αν χρειαστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου