Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Οδηγίες για κατάθεση στον ΟΑΕΔ - Κλειστό το Σωματείο λόγο εορτών

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ενημερώνει τα μέλη του ότι τα γραφεία του Σωματείου σε Ρόδο και Αφάντου από Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 1 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά λόγο εορτών. Τα γραφεία μας θα είναι και πάλι ανοιχτά από Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 για την διεξαγωγή των επαναπροσλήψεων για την σεζόν 2021 οι οποίες θα διαρκέσουν έως και 27 Ιανουαρίου 2021. 

Οι συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι φέτος, περισσότερο από ποτέ, οφείλουν να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην επαναπρόσληψη μέσω του νόμιμα εκλεγμένου κλαδικού Σωματείου και να διασφαλίσουν τη θέση εργασίας τους για την νέα σεζόν.

Διεξαγωγή αιτήσεων:

Γραφείο Σωματείου Ρόδος ισόγειο Εργατικού Κέντρου Ρόδου,  Στεφ. Καζούλη 30,                      Δευτέρα-Παρασκευή 08:00 – 16:00 

Γραφείο Σωματείου  Αφάντου, Εθνάρχου Μακαρίου 4 - Πλατεία Αφάντου (δίπλα από το Ανθοπωλείο Καψάλας) Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 &  17:30-19:00.

 Επιπλέον, επειδή η εξυπηρέτηση από το Σωματείο μας δεν θα είναι εφικτή την περίοδο των εορτών και τα περιθώρια για κατάθεση στον ΟΑΕΔ στενεύουν, παρακάτω σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα στάδια  για την εκδοσή Δελτίου ανεργίας και την κατάθεση αίτησης για τακτική επιδότηση στον ΟΑΕΔ. 

Αρχικά, μπαίνετε στις e-Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είτε με κωδικούς ΟΑΕΔ η Taxis Net και ΑΜΚΑ.

 Από την αρχική σελίδα του ΟΑΕΔ ξεκινάτε με την εκδοσή του Δελτίου Ανεργίας (Εικόνα 1). 


Εικόνα 1

Οι συνάδελφοι είτε από απόλυση είτε με μονομερή αναστολή δηλώνουν ότι προέρχονται από λήξη εργασιακής σχέσης (Εικόνα 2). 




1.        Όσοι προσλήφθηκαν και απολύθηκαν από 31/10/2020 και μετά αποδέχονται τις ημερομηνίες απόλυσης  (Εικόνα 3)




2.      Όσοι έχουν απολυθεί 30/9/2020 ή εντός Οκτωβρίου αλλά έχουν κάνει την μονομερή αναστολή για να λάβουν τον Οκτώβριο ή μέρος αυτού, δεν αποδέχονται τις ημερομηνίες απόλυσης (ΟΧΙ) και συνεχίζουν ως δικαιούχοι ανεργίας από μονομερή αναστολή (Εικόνα 4α).




3.    Οι συνάδελφοι από μονομερή αναστολή επιλέγουν ως τρόπο λήξης της εργασιακής σχέσης με «Λήξη αναστολής μετά από μονομερή υπεύθυνη δήλωση ως εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης» και ως τελευταία ημέρα εργασίας βάζετε 31/10/2020 (Εικόνα 4β).

 


 Στην συνεχεία η διαδικασία είναι ίδια για όλους.

 Στην ερώτηση αν ανήκετε σε κάποια ειδική κοινωνική ομάδα επιλέγετε ΟΧΙ.

Συναινείτε το κείμενο της Υπεύθυνης δήλωσης και το έντυπο συγκατάθεσης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιλέγοντας ΝΑΙ ενώ για την αποστολή βιογραφικού στο EURES και την σύνταξη στο Ατομικό σχέδιο Δράσης παρακάτω επιλέγετε ΟΧΙ (Εικόνα 5) και κάνετε ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ.



Ολοκληρώνοντας την έκδοση Δελτίου ανεργίας σημειώνετε την ημερομηνία λήξης του Δελτίου (Εικόνα 6) και οφείλετε να το ανανεώσετε (εφόσον παραμένετε άνεργοι κατά την λήξη του) από 5 εργάσιμες ημέρες  πριν έως 5 εργάσιμες ημέρες μετά την ημερομηνία λήξης.  




Για την αίτηση Τακτικής επιδότησης, επιλέγετε  ΑΙΤΗΣΕΙΣ από τις λειτουργίες μετά ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ και στην συνέχεια ΑΙΤΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. 

Σε όσους είναι απαραίτητο ενημερώνουν τα στοιχεία τους, κινητό και e-mail (Εικόνα 7) και πατάτε επόμενο .




 Στην περίπτωση που έχετε προστατευόμενα μέλη επάνω σας πρέπει να τα καταχωρήσετε  (Εικόνα 8 & 9) για να λάβετε την προσαύξηση 10% ανά μέλος. Βάζετε τα απαραίτητα στοιχεία ενημερώνετε και επαναλαμβάνετε την διαδικασία για κάθε προστατευόμενο μέλος. 

Αφού τελειώσετε με τα προστατευόμενα μέλη πάτε στο επόμενο βήμα.




(Στην περίπτωση που σας βγάζει λάθος το ΙΒΑΝ και δεν σας αφήνει να προχωρήσετε πρέπει αναγκάστηκα ή να περάσετε κάποιο άλλο ΊΒΑΝ στο οποία να είστε πρώτος δικαιούχος ή να μιλήσετε με τον ΟΑΕΔ για την επίλυση του θέματος και την ολοκλήρωση της αίτησης σας)

Προχωρώντας πρέπει να επισυνάψετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε μορφή PDF. Για όσους είναι από μονομερή αναστολή καταχωρούν μόνο το Εκκαθαριστικό ενώ όσοι δούλεψαν Εκκαθαριστικό και Βεβαίωση Εργοδότη. Πατάτε επισύναψη δικαιολογητικών, Νέο επισυναπτόμενο, το ονοματίζεται, το επιλέγεται από το αρχείο σας και το καταγράφετε (Εικόνα 10 & 11). Επαναλαμβάνεται την διαδικασία για κάθε δικαιολογητικό και αφού ολοκληρώσετε επιστρέφετε.





Συναινείτε το κείμενο της Υπεύθυνης δήλωσης και το έντυπο συγκατάθεσης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιλέγοντας ΝΑΙ (Εικόνα 12) και υποβάλετε την Αίτηση.




   Τέλος, ολοκληρώνοντας επιτυχώς της αίτηση για επιδότηση σημειώνετε τις ημερομηνίες μέσα στις οποίες πρέπει να δηλώσετε ηλεκτρονική ΠΑΡΟΥΣΙΑ (Εικόνα 13).




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου