Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Όλοι στο Συλλαλητήριο των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 2 Μάρτη

,

      Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ύστερα από την απόφαση της Ομοσπονδίας για κήρυξη συλλαλητηρίου των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Τουρισμό, αλλά και την συμμετοχή μας στην περιφερειακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης για την οργάνωση του συλλαλητηρίου, ανακοινώνουμε την στήριξη μας προς στην Ομοσπονδίας και καλούμε όλους του συνάδελφους στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το Σωματείο μας την Τέταρτη 2 Μαρτίου  2022 στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου ώρα 11:00 το πρωί.

    Οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού - Τουρισμού στο νησί μετά από δύο συνεχόμενες μισές σεζόν λόγο πανδημίας COVID-19 αλλά και με μόλις 3 μήνες επιδοτούμενης ανεργίας φέτος αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Τα έσοδα από το επίδομα ανεργίας δεν φτάνει ούτε για τα πάγια έξοδα ενός νοικοκυριού υπό νορμάλ συνθήκες πόσο μάλλον τώρα που έρχονται αντιμέτωποι και με το κύμα ακριβείας.

Το βάρος που σηκώνουν στις πλάτες τους οι εποχιακά εργαζόμενοι τα 2 τελευταία χρονιά με το άγχος της επιβίωσης, δεν αντέχετε άλλο! Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να δείξουμε την σοβαρότητα της κατάστασης μας και να συσπειρωθούμε  στη συγκέντρωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στις 2 Μαρτίου  στο χώρο του  ΕΚΡ  στις 11:00 πμ.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·         Άμεσα πρόσθετα μέτρα οικονομικής υποστήριξης σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους της περιοχής μας μέχρι την έναρξη της σεζόν.

·         Επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση του πλαφόν στην επιδότηση των εποχιακά εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση.

·         Καθολική τήρηση της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων  Ρόδου.

·         Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας – ΟΧΙ στις παράνομες απολύσεις

·          Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

·         Βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στα ξενοδοχεία.

·         Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία.

·         Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης – Μετεκπαίδευσης

·         Μέτωπο κατά της ακρίβειας.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ

11:00 ΠΜ ΣΤΟ ΕΚΡ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου