Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Προκλητική και αναίσχυντη στάση Χατζηδάκη

  Σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 αντιπροσωπεία του σωματείου μας  συμμετείχε στην προσπάθειά της Ομοσπονδίας για αιφνιδιαστική επίσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας κυρίου Κωστή Χατζηδάκη ώστε να συζητήσουν και να βρουν άμεσα λύση στα οικονομικά αδιέξοδα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

 Τα όσα ακολούθησαν θυμίζουν σενάριο θεατρικής επιθεώρησης, δυστυχώς όμως είναι η φαιδρή πραγματικότητα. Καθώς η αντιπροσωπεία πλησίαζε στο Υπουργείο Εργασίας, ξαφνικά βρέθηκε ανάμεσα σε μία διμοιρία ματ που ήρθε να περιφρουρήσει, και η πόρτα, της  οδού Σταδίου, έκλεισε. Αυτό που συνειδητοποίησαν ήταν ότι ο Υπουργός θα έκανε τα πάντα ώστε να τους απαγορευτεί η είσοδος  και να μην συναντηθεί μαζί τους (άλλωστε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι φιλαράκια του όπως οι ξενοδόχοι που μπαινοβγαίνουν ελεύθερα).

 Πάρα τα εμπόδια, η αντιπροσωπεία του κλάδου ήταν αποφασισμένη για όλα και έτσι μετά από επίμονες απαιτήσεις, τους επιτράπηκε η είσοδος, για να πληροφορηθούν ότι ο 'κηφήνας' Υπουργός παρ’ ότι βρισκόταν στο γραφείο του εντός του υπουργείου δεν επρόκειτο να τους δεχτεί. Αντ' αυτού έστειλε την διευθύντρια του γραφείου του η οποία σαφέστατα ούτε γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου, ούτε είναι η αρμόδια για να τα λύσει και αρκέστηκε στην υπόσχεση  ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά στον Υπουργό.

 Κατά τη διάρκεια των γεγονότων ο Πρόεδρος του σωματείου μας κύριος Αθανάσιος Σταμούλης προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον κυβερνητικό βουλευτή Δωδεκανήσου κύριο Παππά ο οποίος ουδέποτε απάντησε ή κάλεσε πίσω. Ίσως, σε τοπικό επίπεδο η επόμενη κινητοποίηση του σωματείου μας να πρέπει να πραγματοποιηθεί έξω από το πολιτικό γραφείο του στη Ρόδο.

  Αλήθεια, ποιος νομίζει ότι είναι ο κύριος Χατζηδάκης που θεωρεί ότι μπορεί να προσβάλλει τόσες χιλιάδες κόσμο που δοκιμάζεται για χρόνια τώρα από πολιτικές που φέρουν και τη δική του υπογραφή; Ένας πλήρως άεργος χωρίς ένσημα, ένας καρεκλοκένταυρος κηφήνας, ένας επαγγελματίας πολιτικός που πρωτοξεκίνησε σαν ευρωβουλευτής με 'λίστα' το 1994 επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αφού μετά από τρεις θητείες στην Ευρωβουλή κουράστηκε με τα πέρα-δώθε στις Βρυξέλλες, στην θέση Business class του αεροπλάνου και αποφάσισε να παρατήσει την 'καριέρα' αυτή και να γίνει βουλευτής και Υπουργός για άλλη μια φορά με τις πλάτες της οικογένειας Μητσοτάκη. Το μοναδικό έργο που όντως έχει επιτελέσει ο Κωστής Χατζηδάκης κατά τη θητεία του στο υπουργείο εργασίας, πέραν βέβαια της προάσπισης των συμφερόντων των μεγάλοξενοδόχων και των μεγαλοεργοδοτών, είναι ότι έκανε ανακαίνιση αρκετών χιλιάδων ευρώ στο γραφείο του υπουργού με ακριβούς πίνακες στους τοίχους. Έλεος, λοιπόν με την επικοινωνιακή φούσκα και τον πολιτικό, του κοπανιστού αέρα, που έχει φορτωθεί στις πλάτες μας...

  Εμείς, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τους οποίους Χατζηδάκηδες βρίσκονταν στο διάβα μας, μένουμε πιστοί στις θέσεις μας και συνεχίζουμε, εντείνοντας τις δράσεις μας ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά μας.

 

ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου