Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Συνάντηση ΕΚΡ και Σωματείου Ξεν/λων με τον κ. Σαντορινιό

 Σήμερα, Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου είχε συνάντηση στο χώρο του ΕΚΡ με τον τέως Υπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

    Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η Απεργιακή κινητοποίηση την προσεχή Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 11:00 στο ΕΚΡ αλλά και το πλαίσιο αιτημάτων αυτής. Επίσης τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα, θέματα επαναπροσλήψεων των εποχιακά εργαζομένων στα ξενοδοχεία, παράνομες απολύσεις, φαινόμενα παραβατικότητας στο χώρο εργασίας και λοιπά θέματα του κλάδου.

    Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ολοένα και αυξανομένη ακρίβεια που σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη μέτρων ενίσχυσης και ελάφρυνσης των εργαζομένων έχει φέρει σε τραγική κατάσταση αυτούς.

    Ο κ. Σαντορινιός αφού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις και τα αιτήματα του ΕΚΡ και του Σωματείου συμφώνησε με την ορθότητα αυτών και διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες, δεσμευμένος για καίριες παρεμβάσεις του και περεταίρω πίεση κοινοβουλευτικά με σκοπό τη λύση των προβλημάτων και την  αντιμετώπιση μελλοντικών που θα προκύψουν.

    Αμφότερες οι πλευρές συμφωνήσαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ενίσχυση των εργαζομένων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια ευρύτερου περιεχομένου συζήτηση. 

 

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΆΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

11:00 πμ ΣΤΟ ΕΚΡ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου