Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

9 Νοεμβρίου ώρα 11:00 συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση του ΕΚΡ για την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

     Τα τελευταία δυο χρόνια οι εργαζόμενοι γενικά αλλα ιδιαίτερα οι εποχιακά εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισητισμο βιωσαν οικονομικά πρωτογνωρές καταστάσεις εξαιτίας της πανδημία Covid-19. Φέτος, πριν καλα καλα καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους, ερχοναι αντιμέτωποι με μια νεα κρίση λόγο της ραγδαίας αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλα και της εκτίναξης των τιμών στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.  


   Η Κυβέρνηση είναι απαραίτητο να πάρει άμεσα αποφάσεις ώστε να μπορεσει ο κόσμος να επιβιώσει.  Για όλα τα παραπάνω το Σωματειο ξενοδοχουπαλλήλων Ρόδου αποφάσισε να στηριξει την 24ωρη Πανελλαδικη απεργια που προκυρηχθηκε από την ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και να συμμετέχει στην απεργιακη συγκέντρωση που θα πραγματοποιησει το Εργατικο Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ) στις 11:00 πμ στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.   


Τωρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητο ξενοδοχουπάλληλοι και εργαζόμενους κάθε κλάδου να ενωσουν τις φωνες τους και να δωσουν ένα ηχηρο μυνημα για :

  ·    Επιδότηση όλων των εποχιακά εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση του πλαφόν στην επιδότηση τους και επαναφορά  του χρόνου επιδότησης στα προ μνημονίων επίπεδα.

·         Επαναφορά της απονομής του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία

·   Κήρυξη υποχρεωτικότητας στην νέα Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων νησου Ρόδου 2022-2025

·    Καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους και υπογραφή κλαδικών συμβάσεων για την εξασφάληση των εργαζομένων .

·         Αύξηση του κατώτατου μισθού

·    Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στην περιοχή και κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

·         Πλαφόν στις τιμές ενεργειας και στα ειδων πρωτης αναγκης

·         Απαγορευση διακοπής ρεύματος τους δύσκολους μήνες του χειμώνα και

·          Επιδότηση ενοικίου.

       

   Το Σωματειο ξενοδοχουπαλλήλων Ρόδου καλέι όλους τους συναδελφους την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 πμ να δωσουν βροντερό παρόν στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στην απεργιακη συγκεντρωση του ΕΚΡ για τα προβληματά του κλάδου, την ακριβεια και την αναδειξη του σοβαρού ζητήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου