Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Η καταστροφή στη Ρόδο μας, δεν έχει τελειωμό, Απαραίτητα μέτρα στήριξης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

 

    Σήμερα,  24 Ιουλίου 2023 για 7η συνεχόμενη ημέρα καίγεται ανεξέλεγκτά το νησί της Ρόδου. Ευτυχώς που υπάρχει η αμέριστη αγάπη των ντόπιων εθελοντικών δυνάμεων, ξενοδοχοϋπάλληλων και μη, που προσπαθεί ηρωικά να διαφυλάξει ότι ελάχιστο έχει απομείνει.

        Το νησί έχει ήδη υποστεί τεράστιο οικολογικό πλήγμα αλλα και οικονομικό. Ξενοδοχειακές και επισιτίστηκες επιχειρήσεις έχουν υποστεί μερική η ολική καταστροφή, ξενοδοχεία και εστιατόρια εχουν κλείσει προσωρινά και για το υπόλοιπο της σεζόν ή θα υπολειτουργήσουν ή δεν θα επαναλειτουργήσουν ενώ  εχουν ακυρωθεί αεροπορικές πτήσεις και κρατήσεις σε ξενοδοχεία.

   Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ζητά επιτακτικά την κάλυψη όλων των συναδέλφων που δραστηριοποιούνταν  στις πληγείσες περιοχές. 

Ζητάμε :

1.        Αποζημιώσεις όλων των ξενοδοχοϋπάλληλων για όλο το διάστημα που θα μείνουν εκτός εργασίας εως τον Οκτώβρη, με αποδοχές ίσες με αυτές της ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Η αναστολή εργασίας με 534€ που ακούγεται ότι θα δοθεί, δεν επαρκεί.

2.      Κάλυψη όλων των ενσήμων τους και εξασφάλιση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας του ΔΥΠΑ για τον ερχόμενο χειμώνα.

3.       Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας σε 6 μηνιαία βαση για όλους τους εποχιακά εργαζόμενους, άνευ όρων και προϋποθέσεων.

 

Τα παραπάνω αιτήματα θα σταλούν με επιστολή στο Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εργασίας, Υπουργός Τουρισμού, Δήμαρχο και Περιφερειάρχη Ρόδου και ελπίζουμε, ότι ο νέος Υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων της καταστροφής και θα πραγματοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα  μας για τους συναδέλφους.

    Τα προβλήματα είναι τεράστια και ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων εκπέμπει σήματα κινδύνου. Ζητάμε την βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Σωματείων και εργαζομένων.

 

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου