Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, πάλι Σπανακόρυζο θα φαμε....

      

   Ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Σπανάκης, μετά την επίκαιρη ερώτηση στη βουλή, του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Φραγκίσκου Παρασύρη, για την επέκταση του ταμείου ανεργίας των εποχικών εργαζομένων του Επισιτισμού – Τουρισμού, καθώς μετά το διάστημα των τριών μηνών μένουν χωρίς εισόδημα, απέφυγε να απαντήσει επί των ερωτημάτων του βουλευτή και περιορίστηκε στο να αναφερθεί στο δήθεν γεγονός ότι η τουριστική περίοδος επεκτείνεται χρονικά.

   Προτού κατακεραυνώσουμε τον κ. Υφυπουργό για την απάντησή του, θα πρέπει να αποδώσουμε λίγο τα ‘’του Καίσαρως το Καίσαρι’’!!!

   Ναι, το επίδομα επανήλθε στο τρίμηνο από τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κεγκέρογλου όμως αποτέλεσε προϊόν πίεσης, ιδιαίτερα από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με την τότε δράση του για το πρόβλημα αυτό!!!

   Ας αναλογιστούμε λίγο ότι, αν δεν υπήρχαν οι δράσεις αυτές και η πίεση που ασκήσαμε εν μέσω οικονομικής κρίσης, τότε θα είχαμε χαιρετήσει προ πολλού ακόμα και αυτό το έστω ‘’κουτσουρεμένο’’ επίδομα.

   Σαν Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, εάν μας επιτρέπετε την παρέμβαση στον κόσμο της φαντασίας του υφυπουργού αποζητάμε τουλάχιστον σοβαρότητα σε αυτή την κωμική απάντηση.

Αν είναι κ. Υφυπουργέ να αγνοούμε τα προβλήματα των εποχικά εργαζομένων, επειδή εσείς και τα υπόλοιπα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας φαντασιώνεστε επεκτάσεις τουριστικών περιόδων, τότε ίσως να προσλάβετε μερικούς σεναριογράφους για να σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε την πραγματικότητα.

   Το να παριστάνετε τον διοικητή του φανταστικού κόσμου που έχετε πλάσει, ως απάντηση στο οτιδήποτε, δεν βοηθά τους πραγματικούς ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ΤΩΡΑ, όχι σε κάποιον απροσδιόριστο χρόνο στο μέλλον που μόνο εσείς φαίνεται ότι γνωρίζετε.

   Ελπίζουμε μόνο να μην επανέλθετε στο μέλλον κατά την προσφιλή σας τακτική με κάποιου τύπου Pass για σπανακόρυζο, αφού ούτε αυτό το ταπεινό φαγητό δεν μπορούμε να προσφέρουμε στις οικογένειές μας, κατά παράφραση του επιθέτου σας.

 

Σοβαρευτείτε επιτέλους!!!



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

·         Αύξηση του ποσού επιδόματος ανεργίας και μεγαλύτερη διάρκεια για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

·        Αναγνώριση όλων των ετών προϋπηρεσία με ξεπάγωμα των ετών 2012-2023 .

·        Επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία και στα προ μνημονίου επίπεδα.

·        Κατάργηση των πλαφόν για την αποζημίωση απόλυσης και συντάξιμη αποζημίωση. Θεμελίωση συντάξιμης αποζημίωσης και στην πρόωρη συνταξιοδότηση.

·        Την επανένταξη των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ

·        E-ΕΦΚΑ διόρθωση προβλήματος με τις αιτήσεις αναρρωτικών των  εποχιακά εργαζομένων και άμεση αποπληρωμή αυτών.

·        Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις συνταξιοδότησης ξενοδοχοϋπαλλήλων.

·        Αναβάθμιση τουριστικών σχολών μετεκπαίδευσης.

·        Στελέχωση ΣΕΠΕ και συστηματικοί έλεγχοι της υπηρεσίας.

·        Όροι και προϋποθέσεις για την εισαγωγή εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες.

·        Μελέτες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου υπολογίζοντας πάντα τους εργαζόμενους και όχι με γνώμονα τα κέρδη των εργοδοτών .

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου