Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Πότε και πως θα δοθεί το έξτρα δίμηνο του επιδόματος ανεργίας


     Ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να ανασταλεί η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας του Κορωναΐου,  έως την 30η Απριλίου, δόθηκε παράταση δύο μηνών στο επίδομα ανεργίας όλων των εποχικά εργαζόμενων των οποίων η επιδότηση έληξε το διάστημα Ιανουάριο-Μάρτιο 2020, ώστε να καλυφθούν με κάποιο τρόπο οι ανάγκες τους εξαιτίας της αναστολής έναρξης της σεζόν.

      Συνολικά οι άνεργοι που λαμβάνουν  τακτική επιδότηση ανεργίας (399,25€ και για κάθε μέλος της οικογένειας προσαύξηση 10%) θα λάβουν αυτόματα συνολικά ως έκτακτη ενίσχυση 800€  (μετά την λήξη του δικαιώματός τους), δηλαδή επιπλέον 56 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (25 ημέρες συν 3 αναλογία δώρου Πάσχα για κάθε μήνα)
    Το πότε θα επιδοτηθούν οι άνεργοι εξαρτάται από το χρονικό λήξης του δικαιώματος επιδότησης ανεργίας και έχει ως εξής:
           Όσων το δικαίωμα επιδότησης έληξε:
Ø  1 - 31 Ιανουαρίου θα λάβουν εφάπαξ ολόκληρο το ποσό των 800€ αρχές Απριλίου.
Ø  1-29 Φεβρουαρίου θα λάβουν το ποσό των 800 € είτε εφάπαξ είτε σε δυο δόσεις εντός του Απριλίου ανάλογα την ημερομηνία λήξης του δικαιώματός τους.
Πιο συγκεκριμένα:
·        Με λήξη δικαιώματος αρχές Φεβρουαρίου και δεδομένου ότι στις αρχές Απριλίου θα έχουν παρέλθει 2 μήνες από τη λήξη, θα λάβουν το πόσο των 800€ εφάπαξ αρχές Απρίλη.
·        Με λήξη δικαιώματος προς τα τέλη Φεβρουαρίου,  θα λάβουν 400€  αρχές Απρίλη και άλλα 400€ τέλη Απρίλη όπου και συμπληρώνεται  2μηνο από τη λήξη του δικαιώματός τους.
Ø  1- 31 Μαρτίου θα λάβουν το ποσό σε δυο δόσεις, 400€  εντός Απρίλη και άλλα 400€ εντός Μαΐου.



4 σχόλια:

  1. Υπάρχει μια μικρή μερίδα συναδερφων που πήραν ΜΟΝΟ το εποχικό και ΌΧΙ το επίδομα ανεργίας. Με αυτούς τι προβλέπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίδομα ανεργίας δεν έλαβαν όλοι οι εποχιακά εργαζόμενοι της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου 2019 , επίσης όσοι εργάστηκαν την τελευταία καλοκαιρινή τουριστική περίοδο δεν μπορούν να αποτελέσουν βέβαιο κριτήριο ότι είναι όλοι όσοι επρόκειτω να εργαστούν στην ερχόμενη τουριστική περίοδο 2020 ...Αν σκοπός των μέτρων ήταν να στηρίξει ολους όσους θα ζημιωθούν από την καθυστέρηση της λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων θα έπρεπε να ζητηθούν λίστες με το προσωπικό της κάθε επιχείρησης που είχε προγραμματιστεί να εργαστεί στην κάθε επιχείρηση τη σεζόν του 2020. Αυτό θα ήταν μια δίκαιη λύση...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο δεν πρέπει να βοηθηθούν ισάξια όλοι οι συνάνθρωποι μας από τους κρατικούς φορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά όλα αυτά που λέτε Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα σε μία κατηγορία εργαζομένων στα ξενοδοχεία οι οποίοι είναι άνεργοι επιδοτούμενοι μέχρι τον Ιούνιο. Τους κάλεσαν από το ξενοδοχείο και συμφώνησαν να ξεκινήσουν 28 Μαρτίου του 2020. Και με απόφαση της Κυβέρνησης αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων έως 30 Απριλίου. Αυτή η κατηγορία ανέργων που είναι επιδοτούμενοι μέχρι τον Ιούνιο και δεν θα πάνε στην εργασία τους λόγω αναστολής από το κράτος .Τι χρήματα θα πάρουν;;; Γιατί να μην πάρουν ένα εφάπαξ ποσό και να στηριχτούμε στους μήνες ανεργίας που έχουμε εως τον Ιούνιο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απαιτειται η παρουσια μας στον οαεδ για αιτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή