Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Σφράγισμα των μονάδων υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ρόδου.21/02/2014 Παρασταση διαμαρτυριας


 Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα στη βουλή, όλο το προσωπικό των μονάδων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπαίνει σε καθεστώς διαθεσιμότητας –κινητικότητας, που θα διαρκέσει έναν τουλάχιστον μήνα. Η επόμενη μέρα θα βρει τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας να καταργείται και την επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας να δυναμώνει, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι δεν θα δικαιούνται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τα όποια δικαιώματα για δωρεάν περίθαλψη είχαν απομείνει κατεδαφίζονται και σπρώχνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στους ιδιώτες.



  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου κατήγγειλε δημόσια το πραξικοπηματικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ σε όλη τη χώρα και στη Ρόδο, οδηγεί σε διαθεσιμότητες – απολύσεις γιατρούς, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό και στην ταλαιπωρία χιλιάδες εργαζομένους και συνταξιούχους και κάλεσε όλους τους πολίτες της Ρόδου να παλέψουν ώστε :

•  Να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία.
•  Να μην καταργηθεί - συγχωνευτεί καμία δημόσια μονάδα Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας.
•  Όχι στη διαθεσιμότητα – κινητικότητα του προσωπικού.
• Σύγχρονο, Ενιαίο , Καθολικό, Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλο το λαό, χωρίς αποκλεισμούς.
         
  Έτσι καλούμε και εμείς με την σειρά μας όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να είναι παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Την Παρασκευή, 21 Φλεβάρη 2014 και ώρα 10πμ θα συγκεντρωθούμε στα γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Η περίθαλψη είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και δεν την εκχωρούμε σε κανένα αυτός ο αγώνας αφορά όλους μας, ας είμαστε όλοι εκεί.
                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου